Το ιστολόγιο του/της admin

Σύγχρονη μέθοδος διαχείρισης αγριόχορτων σε οπωρώνες και τα πλεονεκτήματά της

Σύγχρονη μέθοδος διαχείρισης αγριόχορτων σε οπωρώνες και τα πλεονεκτήματά της

Μέχρι τώρα για τους μικρούς και μεσαίους οπωρώνες ή αμπελώνες όταν δεν χρησιμοποιούσαμε ζιζανιοκτόνα η λύση ήταν η χρήση θαμνοκοπτικών πλάτης – μεσινέζας ή η χρησιμοποίηση γεωργικών τρακτέρ με αναρτώμενο καταστροφέα βαρέως τύπου.  Στην δεύτερη λύση η εργασία πραγματοποιείται συνήθως από κάποιον γείτονα ο οποίος έχει τον αντίστοιχο εξοπλισμό. Οι λύσεις αυτές έχουν πολλά προβλήματα και στην διαθεσιμότητα ως προς τον χρόνο που τις θέλαμε και ως προς τα αποτελέσματα κοπής.

Τεχνική έκθεση για συγκριτικά πλεονεκτήματα του 102 Starjet έναντι ερασιτεχνικών χλοοκοπτικών τρακτέρ

Τεχνική έκθεση για συγκριτικά πλεονεκτήματα του 102 Starjet έναντι ερασιτεχνικών χλοοκοπτικών τρακτέρ

Οι βασικές διαφορές του 102Starjet έναντι ερασιτεχνικών χλοοκοπτικών τρακτέρ:

1) Ταχύτητα εργασίας, η οποία είναι υπερδιπλάσια, 7 έναντι 3 χιλιομέτρων την ώρα.

2) Η ιπποδύναμη και ο κυβισμός είναι κατά 25% μεγαλύτερος. Ο κινητήρας είναι δικύλινδρος  (προσοχή στην κατηγορία των ερασιτεχνικών υπάρχουν και μονοκύλινδροι κινητήρες).

3) 300 λίτρα κάδος, ενώ η ερασιτεχνική κατηγορία έχει 200-220lt συνήθως.

Φρεζάρισμα - κατεργασία εδάφους με σκαπτικό

Πως γίνεται το φρεζάρισμα και γιατί

Το φρεζάρισμα με σκαπτικό αντικαθιστά το σκάψιμο του εδάφους που γίνεται με εργαλείο χεριού. Θα πρέπει το έδαφος να μην είναι ούτε στεγνό αλλά ούτε και λασπωμένο αλλά σε μια κατάσταση υγρασίας που ονομάζουμε ρώγο του εδάφους. Επίσης θα πρέπει το έδαφος να μην έχει πέτρες και άλλα εμπόδια όπως σωλήνες, καλώδια κ.α. που πιθανά να δημιουργήσουν πρόβλημα στο σκαπτικό ή στην ασφάλεια.

Θερμοκήπια για τον ερασιτέχνη - οικιακή χρήση

Θερμοκήπια για τον ερασιτέχνη - οικιακή χρήση

 Απολαυστε οικονομικά και εύκολα τα δικά σας λαχανικά και λουλούδια για όλο τον χρόνο

Γραμμοχάραξη Γηπέδων

Γραμμοχάραξη Γηπέδων

Γενικές Οδηγίες

Η αρχική γραμμοχάραξη καλό είναι να γίνεται από έναν τοπογράφο. Εάν δεν υπάρχει τοπογράφος και υπάρχει ένα όργανο τοπογραφίας (χωροβάτης) εύκολα μπορούμε να ορίσουμε τις ευθυγραμμίες και τις γωνίες των 90ο.

Αφού τοποθετήσουμε σιδερόβεργες για σήμανση στις γωνίες, τεντώνουμε σχοινί ώστε να είναι οδηγός για την γραμμοχάραξη. Για να μην απολεσθούν οι βασικές γωνίες στο μέλλον μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάποιες ειδικές «φούντες» γραμμοχάραξης τις οποίες διαθέτουμε.

Κοπή Χλοοτάπητα

Κοπή Χλοοτάπητα

1. Συχνότητα κουρέματος

Η συχνότητα κουρέματος εξαρτάται από το είδος του χλοοτάπητα που έχουμε εγκατεστημένο την εποχή καθώς και τον τρόπο χλοοκοπής.

Στον πλέον συνηθισμένο τάπητα για την Ελλάδα που αποτελείται από Festuca Arundinacea, η συνιστώμενη περίοδος επανάληψης της χλοοκοπής είναι από 5-10 ημέρες για όλες τις εποχές πλην του χειμώνα.

Αερισμός Χλοοτάπητα

Αερισμός Χλοοτάπητα

Οι ασχολούμενοι με την κατασκευή και τη συντήρηση χλοοταπήτων γνωρίζουν βέβαια κάποια πράγματα για τον αερισμό του χλοοτάπητα. Άλλοι από αυτούς περισσότερα άλλοι λιγότερα, εξαρτάται από την εμπειρία τους και την γνώση τους πάνω στα θέματα χλοοτάπητα. Γενικώς μπορούμε να αναφέρουμε ότι στην πατρίδα μας η μερική ή και ολική έλλειψη εφαρμογών αερισμού έχει την κύρια ευθύνη για την κακή ποιότητα και εμφάνιση των χλοοταπήτων που συναντούμαι σε όλη την Ελλάδα.

Επισπορά χλοοτάπητα σε Ελληνικές συνθήκες

Επισπορά χλοοτάπητα σε Ελληνικές συνθήκες

Η επισπορά είναι μία εξειδικευμένη αλλά και απαραίτητη κηποτεχνική εργασία - ο διεθνής όρος είναι overseeding. Η επισπορά είναι μία πολύ συνηθισμένη πρακτική σε όλες τις χώρες οι οποίες έχουν προχωρημένο επίπεδο στην ποιότητα και την ποσότητα του εγκαταστημένου χλοοτάπητα.

Στην Ελλάδα η επισπορά είναι μία τεχνική που χρησιμοποιείται μάλλον σπάνια αρκετές δε φορές είναι και άγνωστη.

Οδηγίες Συντήρησης Συνθετικού Χλοοτάπητα

Οδηγίες Συντήρησης Συνθετικού Χλοοτάπητα

Οι ανάγκες για εργασίες συντήρησης σε ένα συνθετικό χλοοτάπητα προέρχονται από την κατάσταση η οποία δημιουργείται μετά την χρήση. Η κατάσταση αυτή αφορά την

Σελίδες

Εγγραφή στο RSS - Το ιστολόγιο του/της admin

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ

ETESIA TEXAS Seco Group SEMBDNER Vari Laski Jo Beau Garmach